Сертификат ISO 27001 на Крестън БулМар Сертификат ISO 9001 на Крестън БулМар
Kreston BulMar

Счетоводна къща Kreston BulMar

качествени счетоводни услуги на изгодни цени

Нашите счетоводни къщи в страната

Счетоводни услуги от Крестън БулМар - Силистра

Качествени счетоводни услуги за Силистра и региона. Комплексно счетоводно и финансово обслужване.

Предимствата на Счетоводна къща Крестън БулМар - Силистра:

  • Качествени,бързи и ценово обосновани счетоводни услуги
  • Прецизни бизнес съвети и иновации за клиента
  • Конкурентни цени
  • Индивидуален подход към всеки клиент
  • Оптимизиране на счетоводството, финансите и данъците, съобразно спецификата на извършваната дейност.
Силистра - Пиер Петров

Лице за контакт

Управляващ съдружник на Крестън БулМар в Силистра е Пиер Петров.

Телефон: (086) 821 486

E-mail: alt

 

Местоположение на офиса ни в Силистра

icon

Обща информация за историята и съвремието на Силистра

Изглед към Силистра

Изключително малко на брой са градовете нашата страна, които могат да се конкурират по богатство на културно-историческото минало на Силистра. Самият град е потомък на римския център Дуросторум, (което в превод означава здрава крепост), който е бил основоположен от император Траян. Първият документ, в който  фигурира името на тогавашната Силистра е от 105 г. Още през 169 г., когато е управлявал император Марк Аврелий, градът става муниципия, което означава самостоятелен град, (през недалечната 1969 г. бе отпразнувана 1800-годишнината на Силистра) и се изявява като център на една от римските провинции Долна Мизия.

Силистра е едно от най-ранните средища за разпространяване на християнството. През около 300 г. след Христа в градът е бил нарочен войникът Дасий, както и изгорен местен жител Емилиян, двамата са били важни радетели за новото християнско вярване. След това те са обявени за светци и са налице в католическия календар. Именно тук е бил роден през 390 г. най-големия пълководец на Римската Империя - Флавий Аеций, който е разгромил кошмарът на Рим – вождът на хуните Атила. Дуросторум е посещаван от римските императори Валант и Диоклетиан. Наследникът на Римската империя – Византия успява да  възстанови разрушения отново град, което се случва по времето на Юстиниан през VI век, и градът бива именуван Доростол.

До към 600 г. бива център на епископи. Българите го наричат с името Дръстър и, след като се приема  християнската вяра от цар Борис I, става основен религиозен център в цялата страна. По времето на византийско робство е областен град на Подунавска област. През 1074 г. именно тук избухва голямо въстание срещу византийското робство, което е било ръководено от Нестор. По-късно през XIII-XIV век Дръстър вече е изключително важна крепост на българската държава. Малко след попадането на България под османско робство градът е завладян от влашки войвода Мирча Стари, а през 1413 г. става част от Османската империя. 

Днес в Силистра няма голям брой големи предприятия, тъй като голяма част от тях фалираха или бяха продадени след 2000г. Най-развития отрасъл е електротехника и машиностроене, както и хранително-вкусовата и текстила промишленост. Градът разчита на приходи от туризъм, затова и има много еднолични търговци – магазини, кафенета. Тъй като няма големи предприятия с собствени счетоводни отдели, счетоводството се извършва главно от счетоводни къщи и кантори, както и еднолични счетоводители.

Нашите профили в социалните мрежи

Facebook YouTube Групата ни в LinkedIn Акаунта ни в Tweeter