Сертификат ISO 27001 на Крестън БулМар Сертификат ISO 9001 на Крестън БулМар
Kreston BulMar

Счетоводна къща Kreston BulMar

качествени счетоводни услуги на изгодни цени

Нашите счетоводни къщи в страната

Счетоводна къща Самоков

Счетоводна къща Самоков

Към момента Крестън БулМар няма офис в град Самоков. Ако сте собственик на счетоводна кантора или консултантска компания в Самоков, ползваща се с добро име сред бизнеса в града, и се интересувате от сътрудничество с най-голямата структура от счетоводни къщи в страната, пишете ни през долната форма за контакти.

Обща информация за град Самоков

Самоков е най-големия град в Софийска област и се намира на 55 километра от столицата и на 8 километра от курорта Боровец. Неговото население според последното преброяване възлиза на 26 589 души.

Самоков е на изключително благоприятно място – в близост до столицата и до няколко курорта и туристически комплекси, което предпоставя много добро икономическо развитие на града. Традиционни за икономиката на града са търговските и занаятчийските услуги, индустриалното производство и туризма. Към 2001 година има над 3 хиляди регистрирани фирми, от които 19 са с повече от 100 наети лица. Големите фирми намаляват до 7 през 2004, а останалите стават средни фирми, в резултат от свиване на персонала и дейността.

Хотелиерството и промишлеността са ключови сектори. Преработващата промишленост допринася значителна част от доходите на общината, като водещите под-отрасли са текстила, дървообработване, металообработване и производство на оборудване. Туристическия сектор следва промишлеността – има много хотели, места за отсядане, заведения, ресторанти, магазини, които со главен обект на обслужване от счетоводните къщи в Самоков. В този сектор работят 12% от всички фирми в общината, и доброто му развитие предразполага и сектора на услугите.

В общината се обработва около 40% от земеделската земя. Земеделието не е добре развито, отглеждат се предимно картофи и пшеница. Същото е и положението при животновъдството. Има около 200 регистрирани земеделски фирми и 80 със селскостопанска дейност, като най-често работниците в тези фирми са самите семейства.

Природните забележителности, които могат да се посетят в Самоков са Историческия музей, Девическия манастир, Сарафксата къща, Синагогата, Голямата чешма, тракийските могили, Национален парк Рила и други.

 

Нашите профили в социалните мрежи

Facebook YouTube Групата ни в LinkedIn Акаунта ни в Tweeter