Сертификат ISO 27001 на Крестън БулМар Сертификат ISO 9001 на Крестън БулМар
Kreston BulMar

Счетоводна къща Kreston BulMar

качествени счетоводни услуги на изгодни цени

Нашите счетоводни къщи в страната

Счетоводна къща Попово

Счетоводна къща Попово

Към момента Крестън БулМар няма представителство в Попово. Ако сте представител на консултантска фирма в град Попово и търсите партньорство с водеща компания, не се колебайте да се свържете с нас чрез долната форма за контакти.

Обща информация за град Попово

Попово се намира в Североизточна България, област Търговище. Градът е втори по големина в областта с население от 15 648 души.

От транспортна гледна точка, Попово се намира на изключително благоприятно място - в близост минават два първокласни пътища (5 и 4), жп линията София-Варна и се намира на 77 километра от северната ни граница. Автобусен транспорт свързва Попово с останалите села и градове в общината.

Селището се е формирало още от времето на енеолита - за това свидетелстват датиращите от тогава праисторически могили. Има следи на римско присъствие, а са откривани останки на селището от Първото българско царство. По време на османското робство, селището е било назовавано с няколко имена - Поп Алагьоз, Евренос и Кулфал Факъх, а по късно и Попкьой и Кара Лом. След освобождението Попово бележи изключиетлно добро икономическо развитие и изпреварва околните градове. Заселници от великотърновска и разградска област заменят изселилите се турци. Още по-голям подем настъпва след построяването на жп линията София-Варна и откриване на жп гарата. Още оттогава датира предприятието за производство на олио Роса, което е един от най-големите производители на олио в страната. Попово е бил средището на най-големият животински пазар в страната, но през втората половина на 20 век важни промишлени мощности се преустановяват в град Търговище за да засилят икономиката там.

В момента за образованието на децата в Попово се грижат шест детски градини, три основни училище и още толкова гимназии и едно специализирано училище.

 

Нашите профили в социалните мрежи

Facebook YouTube Групата ни в LinkedIn Акаунта ни в Tweeter