Сертификат ISO 27001 на Крестън БулМар Сертификат ISO 9001 на Крестън БулМар
Kreston BulMar

Счетоводна къща Kreston BulMar

качествени счетоводни услуги на изгодни цени

Нашите счетоводни къщи в страната

Счетоводна къща Пещера

Счетоводна къща Пещера

Към момента Крестън БулМар няма представителство в Пещера. Ако сте представител на консултантска фирма в град Пещера и търсите партньорство с водеща компания, не се колебайте да се свържете с нас чрез долната форма за контакти.

За град Пещера

Пещера се намира в Южна България в област Пазарджик. Той е четвърти по големина с население, което възлиза на 16 746 души.

Пещера е със стара и интересна история. Има следи за човешки населници още от времето на неолита. Предполага се че близките пещери са били обитавани от пещерняци. Предполага се че градът получава името си заради многото пещери наоколо, като първия документ, в който се споменава Пещера, датира от 1479 година.

Икономически града не е изключително развит. В индустриалния сектор все още функционират заводите Биовет Пещера, Винпром Пещера, Херкал и Гидо. Търизмът е изключително важен отрасъл за града – в общината се срещат много природни феномени и забележителности и е останало богато историческо наследство. Някои от по-популярните пещери са Пещера Снежанка, Пещера Юбилейна. В градът се намира и исторически музей, които разполага с повече от 8000 експоната, паметник-костница, които е в чест на загиналите в освобождението, читалища и часовникова кула, датираща от 18 век, чиито механизъм все още функционира.

В община пещера има седем детски градини, седем общински училища и две държавни.

 

Нашите профили в социалните мрежи

Facebook YouTube Групата ни в LinkedIn Акаунта ни в Tweeter