Сертификат ISO 27001 на Крестън БулМар Сертификат ISO 9001 на Крестън БулМар
Kreston BulMar

Счетоводна къща Kreston BulMar

качествени счетоводни услуги на изгодни цени

Нашите счетоводни къщи в страната

Счетоводна къща Пазарджик

Счетоводна къща Пазарджик

Счетоводна къща Крестън БулМар все още няма представителство в Пазарджик. Местен клон предстои да бъде разкрит в най-скоро време. В случай че сте в консултантския бизнес и имате желание за бързо израстване в сътрудничество с един от лидерите в бранша, свържете се с нас през долната форма за контакти, за да обсъдим възможностите за сътрудничество.

Обща информация за Пазарджик

Пазарджик е град в Южна България по течението на река Марица, общински и областен център, отдалечен едва на 36 км от Пловдив и на 109 км от София. Равнинен град със средна надморска височина 205 метра. Заобиколен е от двете си страни с планини - Средна гора и Родопите. По данни от края на 2011-та година, населението на града в 77 600 души, което го поставя на 13-то място в страната.

Историята на Пазарджик

Името на града произлиза от тюркско-персийката дума, чията умалителна наставка "джик" показва, че градът е бил "малък пазар". Преди да бъде построен град, на мястото е имало само пазар. Първите заселници в градската част са татари, които са управлявали и охранявали пазара. От там идва и първото име на града "Татар Пазарджик".

Първоначално градът бил застрояван само в северна посока. На тази територия през 16-ти век е построена "Ески Джамия". По-късно около нея са построени 18 други джамии. От всички тях до днес е запазена единствено Куршум джамия.

В края на 16-ти век в града се заселва българско население. Тогава Пазарджик започва да расте и западна посока (където днес се стои църквата "Свето Успение Богородично"). Там е най-стария български квартал "Вароша". През 17-ти век продължава да расте предимно българската част. През 18-ти и 19-ти век се се обособяват още няколко големи български квартала. Към края на 19-ти век населението на града наброява 25 000 души, като българите вече са над 50 %. По-това време Пазарджик е бил сред най-силно развитите български градове. Около 70% от населението му са били зананятчии.

След освобождението от турско робство, турското население се изследва изцяло, но оставя след себе си полу-разрушен град. Последващото възстановяване отнема много години.

Счетоводното обслужване в Пазарджик

Счетоводна къща Пазарджик. Счетоводни кантори в град Пазарджик. Счетоводно обслужване

 

Нашите профили в социалните мрежи

Facebook YouTube Групата ни в LinkedIn Акаунта ни в Tweeter