Сертификат ISO 27001 на Крестън БулМар Сертификат ISO 9001 на Крестън БулМар
Kreston BulMar

Счетоводна къща Kreston BulMar

качествени счетоводни услуги на изгодни цени

Нашите счетоводни къщи в страната

Счетоводна къща Айтос

Счетоводна къща Айтос

Към момента Крестън БулМар няма представителство в Айтос. Ако сте представител на консултантска фирма в град Айтос и търсите партньорство с водеща компания, не се колебайте да се свържете с нас чрез долната форма за контакти.

За град Айтос

Айтос е град в Югоисточна България, Бургаска област. Населението му, възлизащо на 20 хиляди души, го прави втори по големина в цялата област.

Градът съществува още от тракийски времена и името му произлиза от гръцкото Аетос, което значи орел.

Главен дял в икономиката на града заема селското стопанство и хранително-вкусовата промишленост. Има голяма земеделска корпорация „Единство” както и много частни земеделци. Предприятията от сектора на хранителното производство се занимават главно с консервна промишленост, винепроизводство, хлебопроизводството. Фирми от преработващата промишленост също развиват своята дейност – дървообработване, както и шивашката промишленост – шивашки предприятия. В югоизточната част на Айтос е формирана индустриална зона, която включва предприятията Родопа, Краностртоене и Хлебозавода, от които все още функционира само хлебозавода. Има няколко строителни фирми и фирми за производство на строителни материали – цимент, мрамор. Фирмата Кооплекс е единствената, която се занимава с дървообработване. Селското стопанство е с многогодишни традиции. Отглеждат се главно пшеница, слънчоглед, ечемик, царевица, люцерна. Овощарството, лозарството и зеленчукопроизводството също са добре развити. Градът е с най-добри климатични и почвени условия за отглеждане на арпаджик и череши. Тютюнепроизводството също е добре развито. Скотовъдството е представено главно от птицевъдството, свиневъдството и овцевъдството.

 

Нашите профили в социалните мрежи

Facebook YouTube Групата ни в LinkedIn Акаунта ни в Tweeter