Сертификат ISO 27001 на Крестън БулМар Сертификат ISO 9001 на Крестън БулМар
Kreston BulMar

Счетоводна къща Kreston BulMar

качествени счетоводни услуги на изгодни цени

Счетоводна къща > Блог > Изплащане на възнаграждение по Граждански договор

Изплащане на възнаграждение по Граждански договор

семинар  - Изплащане на суми по граждански договориЧаст от внесените в ЗДДФЛ промени от 2013 г. са за извънтрудовите правоотношения и изплащането на възнагражденията по тях. Семинарът на Крестън БулМар обръща внимание на новите норми за изчисляване на възнаграждения, изплащането им, издаването на документ установяващ изплащане на доход и удържането и внасянето на данък от този, който плаща дохода. Дава се точна информация относно срокът за внасянето на данък и как се декларира той пред данъчната администрация.

Семинарът ще Ви даде отговор на въпросите:

  • Основно определение за граждански договор – По какво се различават тези и трудовите договори? Какви видове ГД има?
  • Срок на ГД – Може ли той да е безсрочен? Възможно ли е да бъде сключен за дълъг период от време?
  • Документиране – Как да документираме извършването на договорената работа? Как се определят признатите нормативно разходи по ГД? Каква форма е ГД?
  • Осигуряване на работещите и получващи доход по ГД – Как да определим техния осигурителен доход? Как се осигуряват работещи на ГД пенсионерите? Ако лице е осигурено през текущия месец и на друго основание как трябва да го осигурим? До постигане на максимален осигурителен доход каква е последователността, в която се трупат всички доходи получавани от едно лице? В какъв срок се внасят осигуровките? Обвързан ли е с изплащането на заплатата срокът за плащане на осигуровките по ГД?
  • Данъци – В какъв срок сме задължени да внесем данъка върху дохода по ГД? Ако сума е изплатена през последните три месеца удържаме ли авансов данък от заплатата? Как и какъв е срокът за деклариране на доходите по ГД с декларации 1 и 6? Кога трябва да подадем декларация по чл. 55? В декларацията по ал. 1 от ЗДДФЛ кои данъци се посочват? Тази декларация за изплатените или за начислените заплати се подава? Служебна бележка за доход по ГД кога и за какъв период се издава?
  • При сключен ГД как се заверява осигурителната книжка за доходи?
  • Ако получателят на възнаграждение по ГД се самоосигурява трябва ли да попълваме сметка за платени суми?

Отговорите на тези и повече въпроси по темата ще откриете във видето от семинара на адрес:
http://www.accounting-seminars.com/vuznagrazhdenia-po-grazhdanski-dogovori/

 

Нашите профили в социалните мрежи

Facebook YouTube Групата ни в LinkedIn Акаунта ни в Tweeter