Сертификат ISO 27001 на Крестън БулМар Сертификат ISO 9001 на Крестън БулМар
Kreston BulMar

Счетоводна къща Kreston BulMar

качествени счетоводни услуги на изгодни цени

Счетоводна къща > Блог > Анкета на KPMG: Шефовете на счетоводни кантори са недоволни от обучението на служителите си

Анкета на KPMG: Шефовете на счетоводни кантори са недоволни от обучението на служителите си

Блог за счетоводни информации и публикации

Accounting today

Сайта Accounting Today публикува резултати от нова анкета, проведена от KPMG сред множество счетоводни и финансови кантори в САЩ.

Тесните бюджети ограничават способността на фирмите да проучат нови възможности за обучение на своите служителите. Повече от две трети от анкетираните в рамките на проучването заявиха, че очакват техните бюджети за обучение или спаднат или да останат плоски.

Над 100 човешки ресурси, от които главно счетоводни и финансови директори, участваха в проучването, което имаше за цел да разбере по-добре защо обучителните програми не работят и да се определи какви видове образователни методи могат да бъдат приложени по-добре при служителите.

Бизнес ръководителите, участвали в проучването, твърдят, че биха оценили нови възможности за обучение на техните финансови и счетоводни специалисти и изразиха недоволство от намаляващите нива на доверие в ефективността на съществуващите програми.

”Беше установено, че компаниите просто се опитват да отговорят на непосредствените нужди на своите служители”, каза изпълнителния директор на KPMG Learning Патриша Маслов в изявление. “Компаниите са изправени пред значителни предизвикателства в развиващите се способности на работната сила и в рамките на техните финансови и счетоводни функции трябва да се гарантира, че те ще се конкурират ефективно през идните години. Бюджетните ограничения представляват сериозно предизвикателство пред постигането на тези цели.”

Повече от една трета от анкетираните казаха, че специфично структурирана и лесно достъпна форма на обучение ще бъде от полза и ще подобри на обучението в техните фирми.

В изследването, 22% от анкетираните са заявили, че очакват техните бюджети за обучение да се увеличат през следващата година, но 17 на сто предвиждат техните бюджети за обучение да намалеят, а 61% прогнозират, че разходите за обучение ще останат на същото ниво.

Половината от анкетираните заявяват, че инвестирането в областта на програми за обучение по счетоводство и финанси е важно за бъдещата жизнеспособност на тяхната компания, но почти равен брой (44%), заявиха, че намирането на достатъчно средства и ресурси е най-голямото предизвикателство за изпълнение на ефективна програма за обучение.

Две трети от анкетираните посочиха, че идеалният размер на обучение за служителите е 21 до 80 часа на година. Въпреки това, 40 процента от всички анкетирани съобщават, че техните служители използват не повече от 10 часа обучение годишно, което е наистина малко.

 

Нашите профили в социалните мрежи

Facebook YouTube Групата ни в LinkedIn Акаунта ни в Tweeter